2 april 2009

Förbannad - po ricktett

P-lisor och TV-licensjägare, ja till och med tandläkare är yrkeskategorier som just nu ligger j-ligt bra till hos mig. Åtminstone i jämförelse med F-A-S-T-I-G-H-E-T-S-M-Ä-K-L-A-R-E.

Vi var med i en budgivning på en bostad, men hoppade av när det började bli absurt dyrt.
Mindre än tjugofyra timmar senare ringer mäklaren och säger att köparen hoppat av och frågar om vi fortfarande är intresserade. Vi lägger ett nytt bud - förvisso lägre än där vi stannat eftersom vi nu är ensamma herrar på täppan - och säger i samma andetag att vi kan vara på plats för kontraktsskrivning inom en timme. Säljaren accepterar vårt bud, men kan inte skriva på idag utan möte bestäms som i morgon kl. 13.
Jag skickar, på mäklarens begäran, alla våra personuppgifter för att hon vill kunna förbereda avtalet. Hon mailar tillbaka en bekräftelse med tid och plats och att vi är välkomna för att skriva kontraktet.
2,5 timme senare ringer hon se'n och säger att det kommit in ett bud från en som hon tidigare haft kontakt med via telefonsvarare och som nu lagt sig 25.000 över oss "och är ni beredda att fortsätta budgivningen?"
Fortsätta budgivningen?!? I F-ING THOUGHT WE HAD A DEAL!!!!!!!!
Efter att själv i många herrans år arbetat med försäljning och avtalsslut är detta ett för mig högst oseriöst och oprofessionellt förfarande.
I min bok informerar man om att "en annan spekulant är kontaktad och kan eventuellt återkomma med ett bud som ligger över ert". Till exempel alltså.
Så, nu har jag kräkt av mig. Det behövde jag för i helgen ska jag då tydligen återigen på visningar. Med en annan F-A-S-T-I-G-H-E-TS-M-Ä-K-L-A-R-E.
Men visst, ska man tro på de senaste lyckorönen skulle vi egentligen ringa vår gamla hyresvärd och fråga om vi får komma hem igen.
Läs andra bloggar om , , , , , , ,

8 kommentarer:

Max sa...

Som sagt, bilhandlare, solochvårare, mäklare......
De har alla samma sköna sätt att göra affärer.

Lycka till!

eva b sa...

Av någon anledning känner man sig alltid lurad i dessa budgivningar!! I bland skulle det vara kul och veta om dessa "medbudare" verkigen existerar! Har hunnit byta lägenhet några gånger, och det är samma visa varje gång! Dock, den här gången köper jag nyproducerat. Har fått nog av detta hysteriska budande!

Trixie sa...

Ja, du vad fasiken kan jag göra mer än beklaga. Det är för jävligt men tyvärr inte förvånande i dessa tider. Hoppas på mer tur i fortsättningen!

Jah Hollis sa...

Ja, det är väl knappt man vägar säga att man har en fastighetsmäklare i bekantskapskretsen. Fast är det inte så att hela det här systemet med köpande och säljande av bostäder luktar skunk på något vis.

Liz1e sa...

@alla: tack för era kommentarer - det är skönt med stöd! fick veta av en kollega att i Danmark är det förbjudet med budgivning; där sätts priset och den som är först att lägga det får köpa. men OK, nu är det inte dit vi ska flytta så vi får stå ut med det svenska systemet.
en sak är i alla fall klarlagd - ingen vet ju i alla fall vad som omfattas av begreppet "god mäklarsed".

Eva Nygren sa...

Ojojoj, och ändå var du så go' i lördags. En sådan historia. Det är oproffsigt, osnyggt, man gör inte så. Hoppas att ni slipper mer sådant!

Liz1e sa...

nu har vi en annan bostad på gång, men jag är tveksam till merbaugolv. undrar hur man tänker när man lägger in ett golv av ett utrotningshotat trädslag från regnskogen.

Anonym sa...

Regeln är att det inte finns några regler. Bluffmäklaren nummer 1 i Sverige - avregistrerad för fejkad budgivning - utesluten ur Mäklarsamfundet är åter igen i drift hos Husman & Hagberg, se upp. Medlem i Mäklarsamfundet och Auktoriserad... muahahhaha

KLAGANDE
Johan Stenhardt, 600120-0036
Enstavägen 37
187 35 Täby

Ombud: Advokat Anders Forssberg
Advokatfirman Anders Forssberg AB
Kungsgatan 62, 4 tr
111 22 Stockholm

MOTPART
Fastighetsmäklarnämnden
Box 17174
104 62 Stockholm

ÖVERKLAGAT BESLUT
Fastighetsmäklarnämndens beslut den 19 december 2007, se bilaga 1
Dnr 4-1933-07

SAKEN
Återkallelse av registrering som fastighetsmäklare enligt fastighetsmäklar-lagen (1995:400) – FML