22 februari 2009

City Daily Photo

Satt (med foten högt) och blev nostalgisk igår kväll. Samtidigt som den svenska uttagningen till melodifestivalen gick av stapeln, röstade man i Italien fram årets vinnare av San Remo festivalen, Marco Carta (RAI har blockerat youtube-klippet ufn).

Skriverierna i italiensk press ryker i vanlig ordning av politiken kring festivalen. Eftersom de språkliga finesser som kröner kritiken inte blir ens i närheten så intelligenta översatta till svenska, nöjer jag mig med att länka till La Stampa för den som vill och kan ta sig an det på egen hand.

Men det var faktiskt inte alls melodifestivaler jag tänkte skriva om. Nej, när jag satt där och blev nostalgisk var jag tvungen att googla på "min" stad Torino och hittade då fram till ett blenomen som jag inte visste fanns - City Daily Photo - och blev lyrisk.

NU kommer jag till saken: MALMÖ finns inte med. Haninge, Stockholm & Ystad finns, men inte Malmö alltså.
Jag vet någon som skulle vara det perfekta ögat för denna uppgift så jag kan bara hoppas att hon smyger förbi här och åtminstone tar sig en funderare på det hela.
Här kommer i alla fall en förteckning över andra CDP (det är givetvis inte omöjligt att det finns fler, men denna lista hittade jag på en "uppsamlingsplats" för CDP):
ersätter den lååååånga listan med en länk till CDP-portalen.
Läs andra bloggar om , , , , , ,

7 kommentarer:

eva b sa...

Hallå där, och tack för länkarna! Känns som om vi har en del gemensamt! Låter som om du har en rosa bok jag är lite avis på!!
;-)
Köpte själv en för några år sedan, knallrosa! "Kiss and Tell" ursnygg! Handlade om serien, alla skådisar och alla avsnitt. Tyvärr släpptes den inför sista sessongen, så den saknas. Eller ska vi säga smart nog...? För jag har sett att samma bok finns i storpocket, men då med sista sista avsnitten med.
Men tillbaka till NYC, har en blogg som jag följer. "Tankar från 39e gatan". Har den länkad på min sida. Tror inte jag tipsat om den tidigare?? En höjdare, både i bild text och curiosa!
Såg boken du skulle ha kvar, om du var tvungen att lämna allt annat. Har en bild som passar! Ska se om jag kan hitta den.

Trixie sa...

Jag om någon förstår vinken men vet inte om jag pallar ha två bloggar igång.
Får se.

Liz1e sa...

eva b: är numera hooked på 39e gatan - tack för det!
trixie: jaja, jag ska inte tjata:)

Ylva sa...

Jag har inte hört talas om CDP förut men det är en jättetrevlig idé!
/Ylva, Yfronten
http://yfronten.blogg.se

Liz1e sa...

man blir verkligen inspirerad av alla vackra bilder och man kan ta långa härliga minnespromenader i städer man längtar tillbaka till - utan att lämna soffan:D
Ser att Ljungby också är underrepresenterat...

Peter Fristedt sa...

Den som ordnar en malmöfotoblogg får mig som prenumerant omedelbart!

Peter Fristedt sa...

Malmö verkar vara i förvånande gott sällskap:

Gledwood i kommentar till fotobloggen Fresh eyes on London: "It's very unusual to find another London blogger ... you're only the second I've ever found... EVER if I do recall correctly...(!)"