14 februari 2009

Romantik

Som ett första led i att stajla huset inför den kommande försäljningen har jag idag, på Alla Hjärtans Dag, fått en hel dag alldeles för mig själv att röja i "gruvan".

"Gruvan" är ett utrymme på lite mer än 20 kvm där jag fått härja fritt se'n vi flyttade in för 4 år se'n och jag har nog inte städat där se'n....dess. Har inga förhoppningar om att någonsin igen få en hel gruva för mig själv, så nu måste en del grejor ut. Så är det bara.
Idag blev det 3 svarta sopsäckar med inspelade VHS-band som jag till min förtvivlan upptäckt är avmagnetiserade. Ja, jag upptäckte det för 1,5 år se'n men sorgearbetet har tagit sin tid.
Min Illyburksamling har också gått sitt öde till mötes.
Det går över. Det gör det.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Trixie sa...

Blir det allt för svårt så har jag ett vhsband med Babettes Gästabud samt en liten Illyburk. Om att ifall! Har ni hittat något nytt? Vardå i så fall och när och allt annat man kan undra över.
Lycka till med röjningen.
Jag kommer aldrig att flytta! Bara tanken på att gå igenom mitt hem som varit orört i 13 år går mig att vrida mig i vånda.
Kram.

Liz1e sa...

tryggt att veta; endera da'n dyker jag upp med rödgråtna ögon:)
inget är på gång mer än att vi skrivit avtal med en mäklare om att sälja. det är press nog att börja röja...

Alla smutsiga detaljer sa...

Allt som du inte saknat på ett halvår kan du avvara! Sälj allt på loppis och käka tårta för pengarna!

Eva Nygren sa...

Hur gick det med gossen? VHS-band, vad är det?

Liz1e sa...

asd: konspirerar du med min make?!
eva: 3 rejält stukade fingrar. VHS-band är helt vanliga videoband.
http://sv.wikipedia.org/wiki/VHS
ha ett skönt sportlov - e' de' nå't så e' ja' på jobbet....

eva b sa...

Jag lider med dig! Allt de där man samlat på sig och sedan bara kvaddats av tiden! Som just video band, vanliga kassetter, LP skivor. Allt de där som var så viktigt en gång.
Å trots att musiken i dag finns tillgänglig, filmerna på dvd går att köpa billigt på konsum. Men det är inte samma sak! mend et är i samband med flytt, de ryker! Ska flytta om knappt ett år. Så även jag ska påbörja det stora röjningsarbetet! men det får planeras ytterligare några månader.

Anonym sa...

Jag börjar oroa mig för min samling kasettband från 80-talet som ligger lagrade i någon garderob någonstans. De kanske är helt körda vid detta lag? Jag har i och för sig inte spelat dem sedan 80-talet, men ändå... Jag kan ju få för mig att jag vill höra någon gammal inspelning från poporama och då vore det ju bra om de fungerade. Kanske jag borde digitalisera dem?

Liz1e sa...

eva b: du har så rätt - det ÄR inte samma sak:(
annapanna: det värsta är att jag faktiskt köpte en dvd-vhs-kombo-apparat just för ändamålet att överföra till digitalt.... vete tusan hur man gör med kassettbanden förstås...