4 mars 2009

Att falla för trycket

Jag har fallit för trycket härifrån (som i sin tur föll för det härifrån) och har nu införskaffat första säsongen av "The Wire". Jag hade aldrig ens hört talas om denna förmodat eminenta TV-serie tidigare, men jag förstår att det inte är en "vanlig polisserie".

Nu ska jag & maken kura ihop oss i soffan så jag får se vad som är så fantastiskt med den.
Häpp.
Läs andra bloggar om , , , ,

7 kommentarer:

Balance sa...

Ett mycket bra val. Vi tog två avsnitt per kväll. Nu har jag beställt andra säsongen och hoppas att cdon skickar den äckligt snabbt. Ska bli spännande att höra vad ni tycker om den.

Alla smutsiga detaljer sa...

Nyfiken, skicka den vidare sedan...kanske... :-) eller åtminstånne en rejäl kritisk vy på det hela!

Eva Nygren sa...

JAHAJA! Kul, det gläder mig! Och Balance, whoever you are, kunde vara kul att höra vad du tycker! Har sett åtta avsnitt av andra säsongen. I'm helt wireifierad!

Liz1e sa...

ja, vi har avverkat 4 avsnitt och är redan wireifierade:)
Detta är verkligen ingen "vanlig polisserie". Otroligt välspelat, regisserat, producerat!
Vilket ställe det är, Baltimore...
Maken (som reser till USA ungefär en gång i veckan) uttryckte det så här i något sammanhang: Rosengård är möjligtvis stället dit grabbarna från Baltimore åker på semester...

Balance sa...

Eva Nygren: Har du sett första säsongen också eller gick du direkt på andra?

Det är en fantastiskt välproducerad och välregisserad serie med väldigt duktiga skådespelare. Den förskönar inte, den överdriver inte (tror jag), den är kort sagt en skildring av verkligheten.

Nu har jag bara sett första säsongen hittills, men CDON var precis så snabba som jag hade hoppats och jag fick andra säsongen i min brevlåda i dag, dagen efter min beställning. Det är service det.

Balance sa...

Glömde säga att skaparen av serien, David Simon, är f.d. kriminalreporter. Han verkar veta vad han pratar om och därför blir också hans karaktärer i serien väldigt verklighetstrogna.

Eva Nygren sa...

Nej, jag började från början. Har sett ettan och tvåan och vill nog smälta den lite innan jag går vidare. Tvåan på sätt och viss sämre, men mest är den lite bättre och SÅ BRA!! Intressant att han här krimreporter, det förklarar en del.