20 mars 2009

Kvällsrutiner

Middag ska lagas, Bolibompa ska ses. Tandborstning och framtagning av morgonkläder ska övervakas. Frukter ska packas ner i ryggsäckar. Det ska läsas saga och snackas på sängkanten. Det ska pussas och godnattas.

När dessa kära och väl inarbetade rutiner klarats av är det dags för den nya. De enda ord som yttras för att verkställa den är ungefär: "hämtar du?" "var?" "klart?" Vi är snudd på febriga innan allt är på plats.

Det är dags för kvällens 2 (eller kanske 3) avsnitt av the Wire. Vi har sett första och snart andra säsongen av den i särklass bästa polisserien genom tiderna. Det finns de som menar att Hill Street Blues kan mäta sig, men den fastnade jag aldrig i så jag kan inte uttala mig om det.

The Wire däremot känns just nu som något jag inte kan leva utan. Det är ganska allvarligt, eller hur?
Läs andra åsikter om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Balance sa...

Vänta, vänta, vänta på mig! Jag har inte kommit längre än till cd3 andra säsongen. Mannen har varit borta och nu när han är hemma så är svärfar med och då kan man ju inte titta och sen ska jag till STockholm, så vi kommer ju inte att se den igen förrän i MITTEN AV APRIL och då har ni väl redan sett alla fem säsongerna. Orättvist, sa Bill. Orättvist var ordet, sa bull. Bull, säger jag. :-)

Ylva sa...

Jag har inte sett The Wire, men Hill Street minns jag att jag såg tillsammans med min pappa och bror när jag var liten så den är speciell.

Eva Nygren sa...

Jahaja. Så kan det gå. Är inne på säsong som jag kan trösta dig med, är mindre bra. Man får något annat gjort på kvällarna. Fast det är klart, det är det där med Bubbles ben ...

Liz1e sa...

@balance: nej kära du, vänta kan vi inte:) däremot känner vi att efter 2:an får det bli paus.
@ylva: får du chansen att se den, så tveka inte!
@eva: jag får kolla 3:e säsongen fram till Bubbles' ben - se'n måste vi som sagt ta en paus...