14 januari 2009

Drömmar

Jag har varit på Pub 25 på Ystadsgatan - hela natten faktiskt. Träffat massor av gamla bekanta som jag knappt kom ihåg namnen på. Ätit hemlagad pytt med ägg och rödbetor. Druckit öl och Branca Menta. Ja, det har jag faktiskt. Lite pilkastning och flirtande i baren hann jag också med innan jag snubblade uppför trappan till min lägenhet på våningen ovanför.

Innan jag vaknade alltså.

Det är väl märkligt det här med drömmar. Att de kan ta en till platser man inte besökt på 15-20 år och låta en träffa människor man inte träffat på lika länge. Snurra till det för en så att man på fullt allvar tror att man vaknar i sin lilla 2:a på Möllan - som man flyttade ifrån för nästan 20 år se'n.

Den här drömmen var väldigt behaglig och känslan den ger gör mig upprymd och glad.
Känner mig lite bakis också faktiskt.

För den oinvigde kan jag berätta att Ystadsgatan ligger i Malmö, vid Möllevångstorget, och Pub 25 är (var?) en institution för mången sport- och dartintresserad i sta'n, anno 1971. Antar dock att den inte längre är som förr...
Läs andra bloggar om , , , ,

9 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Visst är det härligt med sådana påminnelser om tider som flytt! Billigt blir det också :-)

Balance sa...

min första tanke var: "Vafalls! Har hon varit i stan och inte ringt och kollat om man ska med???", även om stället kanske inte direkt är en källa till nostalgi för mig. Däremot är det mycket, mycket nostalgi till Cranberries låtar. Kom på att den enda skivan med dem jag hade lämnades kvar i Frankrike hos exet tillsammans med en massa andra skivor och bilder år 2000. Hmmm, får nog ta och inhandla dem igen.

Trixie sa...

Du milde, du behöver verkligen komma närmre civilisationen! ;-)

Trixie sa...

Glömde berätta att 25:an numera vissa kvällar kör swingeraftnar...?! Har inte själv varit där. Inte riktigt min kopp kaffe. Tror jag i alla fall....:)

Liz1e sa...

asd: fantastiskt! jag älskar nostalgitrippar:D
balance: nej, mina turer till sta'n är inte så ofta förenade med den sortens nöjen på riktigt:D
fy vad trist med skivor & bilder. Skivor är ju sin sak, men bilderna...
trixie: näää, swinger är nog inte min grej heller - då var det bättre förr med diverse supportrar och annat löst folk man kunde hacka med en stund. det är ju hackandet som lockar:D

saom sa...

Ah, Cranberries! Kul.

Eva Nygren sa...

Härligt, Liz1e! Ystadgatan, det är något annat än Ystadvägen, va? Litta konstigt. Jaja. Jag drömde att jag fotograferade min svägerska med en ROSA Nikon. Hon hade en hatt som hade ett jättebrätte (fint rim). Båda grejerna är helt fel - jag och rosa, min svägerska i hatt. Men i drömmen så ...

Jah Hollis sa...

Jag har för mig att Pub 25 fick lite dåligt rykte för att den skulle ha blivit tillhåll för mc-gängskillar. Jag vet inte om det var sant, men det var många, många år sedan jag var där.
Jag gick via quizande på Dicey Riley´s (som var en bakficka till Sir Toby´s) till quizande på Pickwick. Och där har jag sedan blivit fast som stammis med namnskylt på väggen och så vidare.
Men det lär stämma att Pub 25 har kvar pyttipanna på menyn.

Liz1e sa...

eva: ja, det är nå't helt annat:) ja, jag kan nog inte se dig i eller med rosa precis, men i hatt absolut så ta och byt med svägerskan i nästan dröm:)
jah: pickwick är nog så trevligt, men tyvärr kan man ju inte bo ovanpå:D