28 januari 2009

Kulturfyra

Kulturfyran denna vecka är en av mina favoriter - vad jag skulle göra om jag vann riktigt mycket pengar. Vi spelar aldrig på nå'nting, men ofta fantiserar maken och jag, framför allt utsträckta i solstolarna på semestern, om allt vi ska göra om vi vinner...

1. Vad skulle vara det första du skulle göra om du vann 2 miljarder kronor?
Förmodligen gallskrika. Se'n skulle jag plocka ut 461.000 kronor i femtioöringar och personligen överlämna dem till CSN. Givetvis skulle jag förverkliga min stora dröm om ett hotell som jag skriver om här! Och takvåningen på Manhattan såklart.

2. Det som förstör livet för många, både den som har mycket pengar och den som har lite, är det där omättliga begäret som aldrig blir nöjd: girigheten. Vad är din svaghet när det gäller pengar, vad har du lättast för att slösa på mer än du borde? Böcker, tidskrifter & hårsaker*.

3. Om du skulle skänka något till något välgörande ändamål: vad skulle du skänka till?
Rädda Barnen och Läkare utan gränser skulle få dela på den ena miljarden.
4. Om du skulle satsa en del av pengarna i något kulturellt, vad skulle det vara? En film? Sponsra en författare? Sätta uppe en teater? Köpa in konst?
Se till så att all fantastisk italiensk film blev textad till svenska och visad i Sverige. T.ex. på makens egen biograf som jag för övrigt också skulle bidra med en slant till.

*om jag räknade alla pengar jag lagt ut på krämer och inpackningar, geléer, silkiondroppar, locktänger och mirakelfönar för att få mitt hår rakt skulle jag förmodligen komma upp i de där 2 miljarderna.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anna sa...

Hej!
Vad kul att hitta din blogg! Här fick jag filmtips och hittade en frände som inte heller orkade läsa ut "Den som vässar vargars tänder"... Men, "Bitterfittan"? Den var ju så bra!!! ;)

Ylva sa...

Åh, vad trevligt med ett litet hotell/krog i Italien!