8 juni 2008

24 timmar

Jag hade helt glömt bort hur mycket man får gjort när man bara har sig själv att ta hand om & ta hänsyn till. Igår morse for maken iväg till det stora landet (ja, jag vet att det är en hel kontinent) i väst där allt, i teorin, är möjligt och ungarna inkvarterades för de kommande 24 timmarna hos mormor och morfar. Att dessa båda händelser tilldrar sig samtidigt har, dumt nog, aldrig tidigare inträffat kan jag meddela.

Under mina alldeles egna 24 timmar har jag
  • varit inne i alla små och stora butiker i sta'n - från Stortorget till Triangeln
  • dito på Nova
  • suttit ner, på en uteservering (!) och fikat
  • petat med det som ska petas med i trädgården
  • läst halva "Som vi älskade varandra" ackompanjerad av Van Morrison. En utomordentlig kombination förresten - Paulrud & Morrison
  • sett de 2 första EM-matcherna, men överlåter åt de som kan att skriva om det
  • sett min absolut mest älskade favoritfilm, "Bianca" av Nanni Moretti
  • läst ett tjugotal andra bloggar
  • sovit alldeles ensam i huset för andra gången på 3 år

Nu sitter jag vid köksbordet framför laptoppen med min handvevade cappuccino och tänker på alla de gånger som familj, vänner & bekanta frågat mig "vaddå, har du inte hunnit?" eller "det är väl bara att..." Japp - det är det - om man bara har sig själv att tänka på. Och det är inte så dumt - att bara få tänka på sig själv och göra en massa saker man själv vill.

Jag lyssnar, förutom på datorn som surrar lite, på tystnaden. Då kommer Den Stora Saknaden över mig. Maken får jag vänta på tills i morgon. Men jag måste hämta mina barn. Nu.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Hur fasen har du hunnit med allt det? Jag har varit ledig fem dagar och är riktigt stolt över att jag gjort så lite ... fast badat har jag gjort många gånger (i hel baddräkt, för övrigt) och njutit av den sommarkänsla som har infunnit sig rekordtidigt. Vikhög - det är grejen (slår Bjärred). Där ska man bada. Eller Dalby stenbrott. Ljuvligt!

Liz1e sa...

haha - har du glömt hur det är att vara småbarnsförälder? man blir ju en mästare på multitasking! Men OK,utvilad känner jag mig definitivt inte...
Nej, Bjärred åker man knappast till för badets skull - måste prova Dalby stenbrott.

Alla smutsiga detaljer sa...

Oj igenkänning - men när tonåren är här blir det annorlunda. Då när man är ensam hemma men fast för att man måste ha koll och finnas till hands när (om) de behöver en - vilket de sällan kan. Å inte kan man ha barnvakt heller...

Liz1e sa...

alla smutsiga detaljer: och jag som tyckte det lät så behändigt att de fixar sin egen mat, tvättar sina egna kläder, städar sina rum och själva tar cykeln till träningen... och... och... nehej.

Alla smutsiga detaljer sa...

Yeah right... men det är härligt - det också.