2 juni 2008

Rive Gauche

Hans torde vara ett av världens mest kända namn - och signum - även om skaran av de som faktiskt klär sig i hans kreationer säkerligen är försvinnande liten. Han lär ha önskat att det varit han som uppfann jeansen, Yves Saint Laurent och hade han gjort det hade man kanske tillhört sagda skara.

Men eftersom jeans dateras redan 1872 och jag dessutom definitivt inte ens spelar i den liga av personer som skulle kunna köpa designat av YSL, får jag nöja mig med att förknippa honom med min absoluta favoritdoft i tonåren - Rive Gauche. Jag kan inget annat än att niga & tacka ödmjukt för de minnen som den doften framkallar hos mig.

Läs andra bloggar om , , , , ,

4 kommentarer:

Catherine sa...

Mmm... Rive Gauche... jag tror det luktade så i vårt hotellrum på Kos... har jag rätt eller har jag rätt? =)

Liz1e sa...

tror det stämmer rätt bra faktiskt:D

Annika sa...

Rive Gauche - visst är det 70- och för min del även 80-tal. Det började på gymnasiet; köpte min första på en charterresa till Benidorm(!?) - slutet av årskurs 1 med bästa väninnan Lena, exakt i den fas av livet som yngsta dottern befinner sig just nu.Sista sprayflaskan fick jag av min pojkvän tidigt 80-tal, när vi var i Paris och gick längs just Rive Gauche. Minns tydligt att jag tröttnade på doften och bytte till Chanel nr 5 - parfymernas parfym
Det finns väl inget som så blixtsnabbt kan förflytta oss i tid och rum som just dofter....ack ja

Liz1e sa...

annika: Benidorm?! det hade jag aldrig trott:D
ja, dofter är fantastiska - min egen absoluta favorit genom tiderna är "K" by Krizia. Dessvärre tillverkas den inte längre, och jag har egentligen inte riktigt hittat någon värdig ersättare. DKNY Cashmere Mist ligger bra till, liksom D&G The one - jag måste ha sandelträ som bas!