15 juni 2008

La voce dell'invidia

Med risk för att bli tjatig tänker jag åter citera Madeleine Albright - "I think there's a special place in hell for women who don't help other women."
Jag blir nämligen bara så galet irriterad på allt skitskriveri om kvinnor - av kvinnor!!! Ta t.ex. den där Nina Johansson på Sofi's Mode på aftonbladet.se (ja, mitt bästa exempel idag). Hon har skrivit en artikel på temat Posh Spice vs. Helena Seger (bara det, hur orkar hon???). Hur kan hon vara så säker på att Helena Seger ens aspirerar till att bli s.k. stilförebild? Kan det kanske vara så att Helena helt enkelt gillar kläder (jeans är också kläder) och varför ska vi då missunna henne att klä sig i dyra märkeskläder - när hon nu kan det?! Och Galne Gunnar - vad vet den här människan om var Helena Seger köpte sina kläder någonstans i slutet på 80-talet? Jag bara undrar...
Är det så enkelt så att det är la voce dell'invidia* som talar... att den där Nina egentligen vill ha Helenas vansinnigt snygga YSL-sandaletter och att också få frottera sig med kändisar på modevisningarna i Milano?

Bilden har jag lånat från den här EM-bloggen

*avundsjukans röst

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Kajsa sa...

Jag kämpar ständigt med att vara vaken när det gäller det där. Det är på något sätt så inpräntat i en att man ska hacka på andra kvinnor. Inlärt redan i sandlådan. Men jag har bestämt mig för att sluta! Jag ska bara nätverka och pusha andra kvinnor framåt. Så det så.

Klart Helena ska få köpa dyra kläder. Så det så det också :)

Liz1e sa...

min väninna som är barnmorska och möter måååånga kvinnor från alla möjliga kulturer sa en gång att svenska kvinnor utmärker sig när det gäller att inte stötta varandra. Jag är gärna med och ändrar på det...

Jah Hollis sa...

Jag har aldrig kollat in sajten Sofies mode, men jag jag har sett blaskan som kommer med Aftonbladet (är det väl) och tycker den känns lite som en skymf både för män och kvinnor. Jag menar allt detta ytliga och flamsiga och skvallriga.

Liz1e sa...

jah: ytligt, flamsigt & skvallrigt är det och det är väl bra - det finns många som vill/behöver ha sin dagliga dos av det med - men varför kan vi kvinnor inte vara lite generösare mot varandra?
Hm, när jag tänker efter hade jag mest killkompisar som barn/tonåring - det kan ju vara det som präglat mitt tänk...