7 augusti 2008

Ögonblick

Nej, jag kan verkligen inte beklaga mig. Jag har haft nästan 8 veckors ljuvligt sommarlov och är verkligen både utvilad och nedvarvad. Och ändå - det känns som ett ögonblick och nu är det bara en enda vardag kvar av ledigheten. På måndag är det dags att åka till jobbet igen.

Hur som helst, jag fick en så'n härlig "hösten-är-på-väg"-känsla när jag tittade in hos alla smutsiga detaljer häromdagen och läste: "Luften var i alla fall alltid hög och klar, lite kyligt på morgonen och fukt i gräset. Förväntan var i ordet för dagen. I väskan fanns det nya pennor och sudd. På eftermiddagen skulle väskan istället vara full av böcker som skulle slås in i omslagspapper som var väl utvalt på Domus eller Epa veckan innan."
Idag när jag var på sta'n köpte jag - bland annat - läsårskalender och en ny Moleskine anteckningsbok. Kan knappt vänta till måndag.Läs andra bloggar om , , ,

3 kommentarer:

Eva Nygren sa...

OK, så om man har en snygg skrivbok så blir det bra att börja igen? Jag tycker att det känns lite trist. Å andra sidan är det märkligt hur mycket mer man uppskattar dessa sista lediga dagar jämfört med alla de som förflutit under den långa sommaren ...

Liz1e sa...

hösten och känslan av förväntan Eva - är den inte lite härlig ändå? själv älskar jag hösten och har alltid gjort. Förknippar den med en ny början - nyår;)

Liz1e sa...

och javisst - en moleskine kan förgylla vilken årstid som helst...:D