23 augusti 2008

Förståelse

När jag bodde i Torino delade jag lägenhet med två skogstokiga irländskor och under den tiden myntades många härliga specialuttryck för våra göranden och låtanden. Ett som jag än idag lever med är "understanding sweater" (med Waterford-uttal), dvs. en tröja, oftast ful, gammal och uttjänt, som framför alla andra tröjor förstår en.

Idag när regnet öser ner och veckan varit lite trälig - förlorade bl.a. budgivningen på ett hus som redan när det byggdes på 40-talet egentligen var ämnat för oss. Någon med väsentligt mycket mer pengar vann. Som vanligt. - sätter jag på mig min understanding sweater. Då känns det bättre. Lite.

Läs andra bloggar om , , , , , ,

8 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Irländare är lite speciella.
När jag för några år sedan berättade för en irländare boende i Malmö att jag fått fast jobb igen efter en tids vikarierande här och var svarade han:
"I´m sorry to hear that!" (och log lite så där "witty").
Men det är ju inte direkt det svar man, som van att höra att fast jobb är det bästa som kan hända en, väntar sig.

Liz1e sa...

ja, livet har inte varit sig likt se'n irländskorna brakade in i mitt liv för 17 år se'n; de och deras fantastiska gröna ö är sannerligen en tillgång jag inte kan vara utan- i fler än ett avseende:)

Anonym sa...

Själv skulle jag gärna besöka Irland. Det närmaste jag kommer Irland idag är min bekantskap med irländsk whiskey

Liz1e sa...

dricker inte whisky själv, men hade gärna haft mina irländska "syrror" här ikväll, eller ja, varit där för den delen - propped up at the bar chatting away with me Irish lassies:)

Alla smutsiga detaljer sa...

Itroducerade ditt uttryck om förstående tröjor för tonårsdottern med pojkvän idag, det greppade direkt utan vidare förklaringar.

Liz1e sa...

Härligt! Att förvalta och föra filosofiska fenomen vidare till nästa generation är ett ärofyllt uppdrag;)

Annapanna sa...

Jag hade en katt en gång som var som en sådan där tröja. Han såg väldigt förstående och deltagande ut när det behövdes som bäst. Det var en bra katt.

Jag kände en irländare i min ungdom som var riktigt kul, han hade basker har jag för mig. I brist på mänskliga irländare bekantar jag mig numera med deras whiskey...

Liz1e sa...

annapanna: whisky är som sagt inte min grej, men en Bulmers eller två, eller ja, hur många som helst förresten - det säger jag aldrig nej till:)