29 augusti 2008

Turkos

Jag gillar det här med färger och hur man omedvetet påverkas av dem. Det sägs t.ex. att rött kan framkalla överaktivitet medan blått lugnar ner, vilket ju måste innebära att lila är den ultimata färgen i t.ex. ett arbetsrum. Eller sovrum för den delen:) Gult främjar talet och det sociala och sägs passa i t.ex. vardagsrum eller matrum. Blandar man i lite rött får man orange som sägs vara bra för matsmältningen. Osv. osv. Det är faktiskt en hel vetenskap.

Under en period för "länge se’n" snöade jag in på det här med chakra, stenar, numerologi och astrologi (Nu vet jag att min kära vän K himlar med ögonen och vrider sig i skrattkramper) och där kom färgernas betydelse in i nästan alla sammanhang.
Veckans Fredagsfärg är turkos. Jag läste nå’nstans att tycker man inte om turkos så tycker man ofta heller inte om förändringar. För egen del stämde det nog tidigare, men med tiden lär man ju sig att förändringar faktiskt inte är så farliga. Hur som helst, jag föredrar turkos i naturen som på min bild från paradiset - Capo Vaticano i italienska Kalabrien.

9 kommentarer:

Monkan sa...

Härligt, rena vykortsbilden :-)

Jag gillar turkost och har oftast inget emot förändringar.

Annapanna sa...

Ja! Det är toppen, medelhavet är något alldeles extra... Jag gillar turkos och kan ta en förändring som en kvinna...

Della sa...

Även om jag inte är någon storbadare skulle jag gott kunna tänka mig ett dopp i det vattnet. Vacker bild.

Lillmonster sa...

Det där vattnet ser väldigt inbjudande ut. :) Vackert!

Ninni sa...

Härlig vy! Jag är ingen älskare av turkos men nog klarar jag av förändringar:-)
Så det där är nog ingen 100%ig sanning...

Pumita sa...

Jag är inte speciellt förtjust i turkost (förutom i naturen som du säger) men har absolut ingenting mot förändringar. Och jag älskar din bild, den ger mig gåshud. Det lät rätt motsägelsefullt... finfin bild hursomhelst!

Liz1e sa...

tack för era kommentarer - det verkar som om tesen med turkos & förändring inte stämmer till 100%:)

polly sa...

Hehe, du skulle varit på vår kräftskiva i lördags! Jag blandade drinkar så det stod härliga till och utgick enbart efter färg! :-D

Med lite fruktsoda i så blev de goda allihop. (Sa de, åtminstone.)

Liz1e sa...

polly: i drinksammanhang är jag mindre kräsen - färg & fruktsoda låter alldeles utmärkt:)