25 april 2008

Följetong

Jaha, då var det dags för Vattkoppor del 2 i följetongen
"Familjen A:s inte så spännande vår med allsköns virus & bakterier".

Lilla madame har nu små, små "förkoppor" lite överallt som redan kliar förfärligt. Inser med förtvivlan att det inte är lika lätt att muta en 3-åring som det var i förra veckan med 2 år äldre storebror. "Om man inte kliar får man spela Gameboy hur länge man vill" funkade alldeles utmärkt med unge herrn (ordinarie speltid är nämligen max 30 minuter per dag). Lilla fröken däremot, som föredrar Pippi-filmerna framför Gameboy, tittar på film, ler och kliar sig i alla fall...

Om någon som läser detta har något extraordinärt husmorsknep utöver potatismjöl, emottages detta tacksamt.

Vi hoppas alla att detta nu är ett säsongsavslutande avsnitt, så att barnens moder kanske kan kvittera ut åtminstone en hel månadslön detta halvår.

For the record: barnens far är anställd i Danmark och där finns inte ens möjligheten att vara hemma med sjuka barn - bara ett klargörande ifall nu någon undrar varför det bara är mors lön som blir lidande. Har alltså ingenting med "ojämställdhet" att göra.

4 kommentarer:

Balance sa...

Jag vet - linda in hennes händer så att hon inte kan klia sig. Vad? Förlåt? Elakt? Nejdå, för hennes eget bästa, ju. ;-)

Max sa...

Sömntabletter! Så kan hon sova sig igenom kliperioden.....
Ms tips kan nog också vara bra, kanske en kombination blir bäst.

Lycka till!

Balance sa...

JA! Kombinationen av våra idéer tycker jag absolut vinner. ;-) Potatismjöl? *Fnys* Det måste till rejäla "husmorskurer" som lindade händer i kombination med sömntabletter.

PS. Det slog mig precis: Avkylning med is, funkar det kanske en liten stund eller två? Det dämpar när det kliar och gör ont. Linda in isen i en handduk så får lillan inte frostskador. Vore ju dumt att hon får det också...

Liz1e sa...

kära vänner - jag är övertygad om att ni vill barnets bästa (?) , men det får nog bli potatismjöl i alla fall:D