5 april 2008

Flyttdags?

Jag har ett på gränsen till maniskt intresse för hus. Lägenheter också förresten – allt som går att bo(a) i - och jag spenderar mer än lovligt mycket tid på hemnet. Maken stöttar mig förvisso tålmodigt i husknarkandet, men jag misstänker att han innerst inne hoppas att jag någon gång ska tröttna eller att jag åtminstone omskolar mig till fastighetsmäklare och därmed kanske överdoserar på jobbet och till slut ger upp.

Jag har flyttat så många gånger i mitt liv att jag tappat räkningen. Maken och jag tillsammans har också flyttat, och renoverat, så många gånger att vi båda tappat räkningen, men i vår har vi bott i vår 70-talslåda i hela 3 år. Spackel och målarfärg har precis hunnit torka, så det börjar bli dags att röra på sig… Farfar sa alltid att jag hade ”schpilkes in toches” (jiddisch för ”nålar i baken”) och så är det.

I morgon ska vi så titta på ett hus i en annan del av byn – totalrenoverat, byggt -51, med fantastisk trädgård och bara 150 meter till barnens dagis och framtida skola.

Totalrenoverat är bra. Totalrenoverat innebär att man eventuellt kan klara ett husköp med den mentala hälsan i behåll. Totalrenoverat innebär däremot inte att makarna L & J inte hittar en vägg att regla upp eller riva eller ett kök att vända på. Vi får väl se.

2 kommentarer:

Max sa...

Tyvärr är jag upptagen den dagen då ni flyttar. Men ni vet att jag annars gärna bär flyttkartonger.........

Liz1e sa...

Det är OK att du är upptagen på flyttdagen, vi ringer när köket ska rivas istället:) Och du, om vi glömt säga det förut: tack för all flytthjälp genom åren!