10 april 2008

Svenska skor i Afghanistan

Min modiga kollega L åkte iväg på studieresa till Afghanistan för några veckor sedan. När jag fick veta att hon skulle resa dit, plockade jag raskt ihop en papperskasse med urvuxna barnskor och kläder som hon fick med sig. Dessvärre är jag inte så flitig som jag önskar att jag vore med att lämna saker till insamlingar (90-talssyndromet igen?), så vi har ett rejält lager att plocka av hemma. Denna gång behövde jag ju inte heller fundera över ifall sakerna verkligen skulle komma fram till rätt mottagare och det ökade på något sätt lusten att dela med sig.

Nu har L kommit hem och hon har naturligtvis oerhört fascinerande berättelser med sig tillbaka och varje gång vi möts i korridorerna numera tjatar jag på henne att hon måste göra en utställning av alla sina fina bilder.

Det var inte jag som hade modet att åka dit och jag ska på intet vis göra detta till min historia –– men bilderna på barnen som fick våra skor vill jag ändå visa!

Vetskapen om att en annan mammas prins och prinsessa trampar omkring i I & J’s svenska Kavat-skor i en helt annan del av världen är faktiskt ganska tillfredsställande.

1 kommentar:

K sa...

HOPPAS ALLT BRA DAG. HÄRLIG KÄNSLA ATT SE ALLA SKOR KOMMA TILL ANVÄNDNING. BLIR DU SUGEN PÅ LITE VÄLGÖRENHET SÅ HAR LEFFE EN KOMPIS SOM SJÄLV KÖR TILL ESTLAND (BARNHEM) OCH LÄMNAR KLÄDER OCH ANNAT, SÅ DET ÄR BARA ATT LÄMNA.
NU ÅKER VI TLL ALINGSÅS OCH KOLLAR PÅ M NÄR HAN SPELAR HANDBOLL, DET ÄR BARA ATT HOPPAS ATT HAN INTE TÄNKER SATSA PÅ EN PROFFSKARRIÄR FÖR DÅ KOMMER VI INTE HA NÅGOT LIV. TACKA VET JAG FRIMÄRKE OCH PIANO, DET HAR MAN HEMMA.....

VA NU RÄDD OM DIG OCH HA EN TOPPENHELG
TÄNKER PÅ DIG
ÄR DET INTE LITE SKÖNT ATT SLIPPA UTEDASS OCH DUSCHA I SLANGEN VI HAR JU TROT SALLT GANSKA TASKIGA VINTRAR, OCH DU HATAR KYLA.......