11 maj 2008

Pingsthelg med kvalitet

Jag har haft en så'n fantastiskt trevlig pingsthelg!
Strålande solsken och snudd på högsommarvärme. En hel lördagseftermiddag för mig själv, ägnad åt Åsa Linderborgs fantastiska "Mig äger ingen" och senare på kvällen födelsedagsfest hos väninnan V, som jag ser och hör av alltför sällan nuförtiden. Ljuvlig plockmat, gott rött vin som Balance tagit med hem från Frankrike, många glada kända och okända ansikten och så härliga gamla godingar i högtalarna. Allt under bar himmel så klart - hm, det är något extra med att vara utomhus i sta'n helt enkelt.

Söndagen inledde vi, maken och jag, med en timmes power-walk runt byn. Det är inte särskilt ofta vi kan göra det tillsammans bara vi två nämligen, så därför kändes det faktiskt lite lyxigt när vi se'n dessutom kunde njuta av en stillsam frukost och läsa tidningen extra länge innan det var dags för återtagande av små, pigga barn. Mor och far såg lite trötta ut och jag vågade inte fråga hur natten varit. Tyckte nog att de hade lite bråttom att ge sig iväg härifrån...

Tyvärr var jag tvungen att peta lite med deklarationer några timmar idag också, men se'n anslöt jag till resten av familjen som åkt till sta'n för att flyga drake, skjuta pilbåge och grilla i det gröna tillsammans med svärfamiljen. Precis som i vilken Fellini- eller Kusturica-film som helst alltså.

Våra orädda och badtokiga ungar tog dessutom årets första dopp i det 11-gradiga vattnet vid Lagunen. Brrr!
Som sagt, en fantastiskt trevlig helg. Men nu sägs det att vädret vänder. Vi får väl se.

P.S. Läs mer om Åsa Linderborgs bok på Bok-föring. Eftersom jag till fullo instämmer med vad min medskrivare tyckte om den, kommer jag inte att skriva något själv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

6 kommentarer:

camilla sa...

åh, vad mysigt det låter! Men du, har barna dina fjäll också?:)

Liz1e sa...

japp - och gälar:)

nfavm sa...

visst var det en underbart skön helg! men det känns helt sinnes att temperaturen kunde sjunka från härliga 25 grader i helgen till minusgrader i natt.

i vart fall, sommaren är på g och livet leker. din helg lät alldeles gudomlig, mer av sådant - eller hur! =)

tack för boktipset förresten, jag blir nyfiken och ska googla 'Mig äger ingen'.

Liz1e sa...

minusgrader?! jaja, så är det norrut:D ang. boken - läs mitt inlägg idag...

nfavm sa...

jösses, ibland kan jag verkligen vara trögtänkt. du skriver 'P.S. Läs mer om Åsa Linderborgs bok på Bok-föring.' och jag tänker googla... jag är helt enkelt för snabb - och hjärntvättad av google ;)

jag klickade på din länk och fick läsa ditt jättebraiga inlägg om boken och tänker definitivt köpa den.

Liz1e sa...

google rules:-)

inlägget om boken kan jag dessvärre inte ta åt mig äran för -det är min "medskrivare" som skrivit det. Tala gärna om vad du tyckte när du läst färdigt!