25 maj 2008

Zoo eller En tårta till mor

Jag önskar mig alltid en dag med hela familjen på Zoo i Köpenhamn på Mors Dag. I nio fall av tio uppfylls aldrig denna önskan eftersom maken oftast befinner sig på andra sidan antingen Atlanten eller Ryssland, men idag fick vi till det. Picknickkorgen var sprängfylld med godsaker, solen strålade från en klarblå himmel och samtliga familjemedlemmar var på ett strålande humör.

På väggen ner mot bassängen står det:"Forsigtigt - kravl ikke op"
(Försiktigt - kryp inte upp) Hmm... varför? Vem är det riktat till?
Min egen mamma firades redan igår kväll, med middag och hemgjord tårta som till enbart fyllningarna - jordgubbsfromage och chokladkräm - krävde 6 dl vispgrädde (jodå, 40% fett). Det är mumma för mage & höft det!

På tal om tårtor kan jag rekommendera amerikanska bloggen Pink Cake Box som jag hittade hos Frukostflingan. I Malmö finns - utan blogg men alldeles på riktigt, med butik och allt - vår egen amerikanska tårtdrottning på Ultimate Cake, i hörnan av Davidshallsgatan och Kärleksgatan. Passande namn i tårtsammanhang förresten.

Ja, Mors Dag är stort här hemma hos oss som ni märker. Den dagen överstiger vida samma moders födelsedag, både i uppmärksamhet och firande. Det har jag naturligtvis själv styrt upp, det är väl ingenting att fira 29-årsdagen, om och om igen...

Läs andra bloggar om , , , , ,

4 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Så sant, så sant.
Tårtan som är så tjusigt dekorerad, ser verkligen god ut!

Liz1e sa...

Tack jah - till ett annat år har de kanske löst tekniken så att man kan skicka en bit via bloggen;)

nfavm sa...

vilken härlig mors dag ni har firat!

köpenhamn är ju helt underbart, jag har tjatat på mamsen (som bor i malmö) att vi måste åka dit nästa gång jag hälsar på.

normalt sett firar jag min mamma med att skicka henne en bukett blommer via interflora, men i år blev det istället en överraskningsvisit. mycket uppskattat och mycket skojs.

tack för länktips förresten!

Liz1e sa...

nfavm: ja, det var en ljuvlig dag. Vad kul med en överraskningsvisit! Gillar de där länkarna, även om jag blir sjuuuukt sugen...
så att jag går bärsärkargång i kyl & frys:(